06 53257388 info@7th-wave.nl

Over Lipkjen  & 7th-wave

 

Mag ik me even voorstellen?

Lipkjen van Egmond, coach, GZ psycholoog, EMDR therapeut, schematherapeut en mindfulness trainer.

En moeder, optimist, leergierige enthousiasteling, zo nu en dan wat eigenwijs zo zegt mijn omgeving, hou van andere invalshoeken en wil graag kijken naar hoe iets wel kan.

Lang geleden gestart als milieukundige en na een carriere op dat vlak besloten dat mijn ladder tegen het verkeerde gebouw aan stond.  Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in ons leven stilgestaan bij wat echt van waarde was. En zo een ander pad gekozen.

In begeleidingstrajecten zet ik levenservaring, kennis en ervaring als GZ psycholoog én coach (School voor Coaching, Alba academie en andere coachopleidingen) in. Ook gebruik ik regelmatig mindfulness elementen (gecertificeerd trainer).

Voor mij staat het echt contact maken centraal, ik luister zo oordeelloos mogelijk en vraag door vanuit een nieuwsgierige, vriendelijke open houding. Je kunt van me verwachten dat ik ondersteun in je (herstel)proces of bij het vinden van nieuwe uitdagingen in werk en leven. Je wordt op creatieve wijze gestimuleerd tot zelfreflectie, het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen ontwikkelingsproces en het uitgaan van eigen kracht in plaats van beperkingen. Eerlijkheid, eenvoud, vernieuwing en verwondering en vormen mijn basis.

Ik geloof dat als we leren om echt stil te staan, uit de automatische piloot, en durven te gaan (her)kennen wat er gebeurt er zoveel meer mogelijk is dan wat je denkt!

Daarnaast breng ik eerdere (15 jaar) ervaring in beleid, management en (technische) bedrijfsprocessen én kennis en ervaring van klantbeleving mee. Daarbij kan ik als adviseur mijn professionele nieuwsgierigheid en positief-kritische blik  benutten om te analyseren wat er gaande is in uw bedrijf of team en actief bij te dragen aan leer- en optimalisatieprocessen. 

Missie

Vanuit specifieke kennis, ervaring en persoonlijkheid bijdragen aan duurzame ontwikkeling van mens en organisatie.

Visie

Empowerment

Wat je overkomt gebeurt, maar je hebt altijd een keuze in hoe hiermee om te gaan. Zodra je aanvaard dat wat je is overkomen is gebeurd en verantwoordelijkheid voor je eigen lot, na die gebeurtenis(sen) neemt, is er veel mogelijk.

Persoonlijke groei

Het vrijmaken van kwaliteiten door ontplooien en leren. Mensen en organisaties zijn verzamelingen van onontgonnen mogelijkheden. Je hoeft ze slechts te ontdekken en te benutten. Laat los wat niet werkt, ook al is dat nog zo vertrouwd en gun jezelf een nieuwe weg. Door het ontwikkelen van een toekomstvisie, zelfinzicht en – vertrouwen ontstaat de ruimte voor het benutten van je potentieel.

Stilstaan is vooruitgang

Neem de tijd om eens stil te staan. Kijk om je heen, ervaar wat er gebeurt. Letterlijk, als je bijv buiten wandelt. Maar ook in je verdere leven. Of het nou leuk is of niet.

Herkomst 7th-wave

Het boek “Papillon”

De hoofdpersoon van dit boek is opgesloten in een strafkolonie en vastbesloten om te ontsnappen. Hij kan aan niks anders denken. Maar wat hij ook probeert, telkens komt hij weer terug. Juist als – na jaren- alle hoop vervlogen lijkt en hij dit accepteert, vindt hij zijn weg naar de vrijheid.

Geleerd van eerdere ervaringen observeert hij zijn omgeving, wacht het juiste moment af én springt- van een klif- zijn vrijheid tegemoet op de zevende en hoogste golf. Leren, lef, observeren, accepteren, volhouden en kansen afwachten. Belangrijke ingrediënten voor persoonlijke groei.

 

Sting

Daarnaast is ook Sting (‘Love is the seventh wave’) een inspiratiebron. Liefde voor het leven, je professie, elkaar. En voor jezelf. Het getal 7, tenslotte, staat voor persoonlijk meesterschap.