06 53257388 info@7th-wave.nl

Ik zoek een coach

Herken je een of  van de volgende vragen en houden die je vaak bezig?

$
Wat wordt mijn volgende loopbaanstap?
$
Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?
$
Hoe kan ik mijn tijd effectiever gebruiken? Aan het eind van mijn dag hou ik nog stuk planning over?
$
Ik wou dat ik minder onzeker was, in het werk bijvoorbeeld of in het contact met anderen
$
Ik vraag me af waar ik nou eigenlijk goed in ben.
$
Ik heb plannen genoeg, maar het lukt me niet om ze te realiseren.
$
Waarom moet ik telkens al het rotwerk doen?
$
Ik wil een verschil maken maar weet niet hoe?

Een coachtraject

In een coachtraject gaan we samen in gesprek over wat je anders zou willen en wat ervoor nodig is om daar te komen. Jij hebt daar de regie over en ik zal je ondersteunen, door nieuwsgierig te zijn en te blijven vragen. En door een ander perspectief te bieden en -zo nu en dan- actief met je mee te denken. We gaan samen op onderzoek uit, ook bij wat er bijvoorbeeld in onze gesprekken gebeurt.

Vaak blijven we hangen in wat we niet willen en wat krijg je dan? Wat je niet wilt. Doordat je je daarop bewust of onbewust focust.

Daarom is de eerste stap in coaching samen te verkennen wat je wél wilt, jezelf alle ruimte geven om daarbij stil te staan, te durven dromen. En dat vervolgens handen en voeten te geven, concreet en realistisch te maken.

 

Patronen

Daarna richten we ons op obstakels die je tegenkomt. Dat kunnen je eigen patronen zijn en/of factoren in je omgeving. Je omgeving kun je vaak niet zo veranderen als je zou willen, je kunt wel leren om er anders mee om te gaan, door bijv.  weg te gaan,  grenzen aan te geven, minder energie te steken in het gedrag van anderen en dingen anders te interpreteren.

Op je eigen patronen heb je meer invloed. Al zijn ze meestal hardnekkig en vaak al vroeg in je leven ontstaan. Ze herkennen en ze onderzoeken, begrijpen waar ze vandaan komen is een eerste stap in ervan loskomen.  Jij bepaalt hoe je met ze om wilt gaan. Wat wil je behouden en wat doorbreken?  Patronen doorbreek je vooral door dingen anders te gaan doen. En dat is spannend. Uit je comfortzone. We gaan hiermee experimenteren, in de gesprekken en vooral daarbuiten. Komt wat je verwacht uit? Merk je een verschil als je het vaker doet. Mijn ervaring is dat dat eerst spannend en onwennig is en uiteindelijk juist de leukste situaties oplevert. Laat je verrassen in hoe anderen reageren en door wat je kunt (leren)! 

“Ik ben zo blij dat ik dit traject heb gevolgd, je leert jezelf echt kennen. Ik gun iedereen een coach”

Je kunt vaak veel meer dan dat je denkt!

Dat weer gaan ervaren, vertrouwen vinden is een heel belangrijk element in coaching. Hoe makkelijk is het vaak  om van jezelf te benoemen wat je niet kan, zo lastig kan het zijn om te herkennen wat je wel kan, welke kwaliteiten je hebt ontwikkeld. En we gaan werken aan hierop vertrouwen, er daadwerkelijk in te geloven. Zo kun je met geduld en vallen en opstaan telkens een stap verder zetten.